Een oude zaak in de Nieuwe Haven

Isaac moest zijn bagage nog uitpakken die Tom bij elkaar had gezet naast een linnenkast.
Charlie wees er met trillende hand naar. ‘Dat uitpakken kun je ook laten doen,’ zei hij.
Isaac reageerde niet. Hij pakte een weekendtrolley, legde die op bed en klikte hem open. Charlie wierp er een blik in en de grijns gleed van zijn gezicht toen hij zag dat de koffer tot de rand toe vol lag met bundels geld.
‘Een kwart miljoen in coupures van vijftig,’ zei Isaac en hij hield zijn blik strak op Charlie gericht. Die pakte een paar stapeltjes geld op, bekeek ze en legde ze terug waarna Isaac de koffer weer dicht deed en op slot draaide.
Charlie wilde de koffer van het bed tillen, maar Isaac greep snel het handvat. ‘Betaling bij aflevering was toch de afspraak?’ vroeg Isaac zachtjes en er klonk dreiging in zijn stem.

Na een verlof van twee jaar in Engeland, keert rechercheur Rick Benson terug naar Dordrecht. Tijdens zijn afwezigheid is politiebureau Groenmarkt verhuisd naar de Vrieseweg en heeft hij een paar nieuwe collega’s gekregen. Hij vindt het moeilijk de draad weer op te pakken totdat hij wordt geattendeerd op een zaak uit 2019, toen tijdens de Dordtse Kerstmarkt een lichaam werd gevonden in de Nieuwe Haven. De politie deed het af als een tragisch ongeval en sloot het dossier, maar daar is niet iedereen het mee eens.

De boeken uit de Rick Benson-serie zijn afzonderlijk te lezen.

Specificaties

Caty Groen - Een oude zaak in de Nieuwe Haven
ISBN 9789082349788
Paperback € 9,50
Uitgever Dordtse Uitgeverij
148 pagina's

Klik hier om het boek Een oude zaak in de Nieuwe Haven te bestellen.