De leukste podcastshow over koi

Luister even mee:


 

16 mei 2023

Hier is de derde podcast-aflevering van Ruud Besems Koi Informatie

Door omstandigheden moesten luisteraars er even op wachten, maar dat is met deze nieuwe aflevering van Ruud Besems Koi Informatie meer dan goedgemaakt.

Net als je hond of je kat

In deze derde aflevering uit de podcastserie Ruud Besems Koi Informatie gaat Ruud dieper in op de verzorging van koi. De buitentemperatuur gaat omhoog en veel koi-eigenaren maken dan dezelfde beginnersfouten. Ook legt Ruud uit dat het niet zo slim is om op bepaalde dingen te bezuinigen omdat dat je vissen meestal niet ten goede komt. Je moet, net als je hond of je kat, ook goed voor je vissen zorgen.

De tekst gaat hieronder verder.

De Grand Champion Miss Magnum. @Ruud Besems

Miss Magnum in de prijzen

Wist je dat er een Belgisch echtpaar is dat keer op keer in de prijzen valt met dezelfde koi? De Grand Champion Miss Magnum wordt ouder en ouder, maar dat is haar niet aan te zien. Hoe is dat nou toch mogelijk?

De tekst gaat hieronder verder.

Keeltanden van koi. @Ruud Besems

Ruud, ik heb een vraag

Er is er weer een vraag van een luisteraar waarbij we het gaan hebben over onder meer keeltanden. Ook is er deze keer een extra lange agenda met leuke tips voor een uitje, want er is veel te doen de komende tijd.

Klik hieronder om deel 3 van Ruud Besems Koi Informatie te beluisteren.


28 februari 2023

Een nieuwe podcast-aflevering van Ruud Besems Koi informatie

De tweede aflevering van de podcast Ruud Besems Koi informatie staat online. De eerste aflevering is goed beluisterd en daar zijn we blij om, want daar doen we het uiteindelijk voor.

De tekst gaat hieronder verder.

Stel gerust een vraag

Ook in deze tweede aflevering kun je luisteren naar de vaste rubrieken zoals Koi Nono, Agenda, Koi Kennis en het nieuwe onderdeel: Ruud, ik heb een vraag.

Voor die laatste rubriek kun je overigens vragen stellen aan Ruud. Het kan hem niet gek genoeg zijn, weet ik uit persoonlijk, want ik ben zelf namelijk een kanjer in gekke vragen stellen. Dus schroom niet en lever gerust een vraag in.

Klik hier om naar de website van Ruud te gaan en klik hieronder om deel 2 van Ruud Besems Koi Informatie te beluisteren.


07 februari 2023

Aftrap podcast met koi informatie door Ruud Besems

Koi. Het is een kort woord en ik kan er ook kort over zijn: ik weet er niets van. Dat geldt niet voor Ruud Besems. Hij is gevierd jurylid en reist de hele wereld over om te jureren bij koiwedstrijden. Toch zijn die karpers fascinerend voor mij. Ze hebben prachtige kleuren en er hangen mooie sages omheen. Je weet wel, van die stijlvolle, typisch Japanse volksverhalen vol traditie. Dat is ook meteen het leuke aan koi, weet Ruud. Het gaat namelijk niet alleen om die vissen, het gaat om een hele volkscultuur die in Japan zijn oorsprong vindt.

De tekst gaat onder de foto verder.

Podcast over koi

Voor zover Ruud kon nagaan, is er nog geen podcast over koi en dus is hij een serie gestart: Ruud Besems Koi Informatie. Of, in goed Japans: Rūto Besemu koi jōhō. Als je de podcasts beluistert kom je veel te weten over koi. Er zijn rubrieken zoals Koi Nono (voor mensen die echt helemaal niets weten over koi), er is de agenda en een rubriek koi kennis. Ook is er een kwestie van de week waar je als luisteraar vragen kunt stellen aan Ruud.

Koi voor iedereen

Ben je een doorgewinterde liefhebber die al veel weet over koi, dan kom je vast nog dingen te weten die je niet wist. Ben je iemand die helemaal niets weet, de nono dus, dan is het gewoon leuk om te luisteren omdat er een wereld voor je opengaat.

Ik mag als nono meewerken aan deze podcastserie en steek dus ernstig af bij de professional die Ruud is op dit gebied. Wij denken dat die tegenstelling juist leuke luistermomenten oplevert.