De boeken van Caty Groen

In verschillende genres zijn er boeken verschenen, zowel in fictie als non-fictie.

Voor wat betreft non-fictie: Dordrecht, stad in oorlogstijd - herinneringen aan 40-45 schreef ik samen met Saskia Lensink en het boekje Trouwen doe je niet alleen kwam tot stand in samenwerking met Machiel Mol en Frank van der Leer. Twittercop in Dordrecht gaat over de politieagent Dirk-Jan Grootenboer die ik een maandenlang volgde zodat ik verslag kon doen vanuit de politieauto.

In non-fictie heb ik ook nog twee boeken geschreven over verdwenen winkels in Dordrecht met als titel 'Blijf Maar! - verdwenen winkels in Dordrecht, de jaren 50 en 60 en het boek 'Anders nog iets?' - het tweede deel van 'Blijf Maar!'

De eerste grote fictieve roman met de titel Alles in huis verscheen in 2013.

In de Rick Benson-serie zijn inmiddels zeven titels verschenen. De laatste titel over de populaire Dordtse detective luidt Een oude zaak in de Nieuwe Haven.

Hieronder vier uitgelichte titels. Klik in het vak om meer te lezen over het betreffende boek.

Dordrecht, stad in oorlogstijd - herinneringen aan 40-45

Hoe beleefden de inwoners van Dordrecht de Tweede Wereldoorlog? Lees erover in dit boek vol verhalen van Dordtenaren over het gewone leven in hun stad tijdens een ongewone tijd.

'Anders nog iets?'

De opvolger van de bestseller 'Blijf Maar!' heet 'Anders nog iets?' en gaat over verdwenen winkels in Dordrecht. Het is een heerlijk boek vol nostalgische vol interviews met een schat aan foto's.

Moord onder de hamer

Rechercheur Rick Benson krijgt te maken met collega's die zich anders dan anders gedragen. Temidden van die werkperikelen vindt er een moord plaats. En dat is nog niet alles.

Een oude zaak in de Nieuwe Haven

Rechercheur Rick Benson krijgt te maken met een link naar het naar het verleden. Er wordt namelijk een misdrijf gepleegd die teruggaat naar een gebeurtenis in 2019 toen in Dordrecht de laatste Kerstmarkt plaatsvond.

_____________________________________________________________________________________